VELUX Steplösning tilldelas Red Dot Award 2020

Bland de bästa inom produktdesign
Bild/logotyp av Red Dot Award – Vinnare 2020

VELUX Steplösning tilldelas Red Dot Award i kategorin produktdesign 2020. Den internationella juryn belönade vår produkt VELUX Step-lösning med den eftertraktade kvalitetsstämpeln.

Bild från en kontorslokal i Belgien där VELUX Step-lösningen släpper in dagsljus.

Bild från en kontorslokal i Belgien där VELUX Steplösningen släpper in dagsljus

photo of David Briggs

David Briggs

vd på VELUX Group

Självklart är vi stolta över att ha fått den här kvalitetsstämpeln för vår enastående produktdesign. Med våra produkter förbättras människors livskvalitet genom dagsljus och frisk luft, något som är centralt för vårt varumärke. Med kvalitetsstämpeln Red Dot Label kan vi göra människor uppmärksamma på våra produkters kvalitet, i det här fallet VELUX Steplösning, så att de associerar varumärket med god design.

Flera rader med takljusmoduler skapar ett stort glastak

Som man hör på namnet har den nya VELUX Steplösningen en unik stegstruktur där flera rader med takljusmoduler sammankopplas och skapar ett stort glastak. Den minimalistiska designen kännetecknas av en enhetlig och elegant struktur med smala stödbalkar.

Erik Kjærgaard

Globalt ansvarig för FoU inom VELUX Commercial

Vi har utformat VELUX Steplösningen för att erbjuda våra kunder en produkt med så stort insläpp av dagsljus som möjligt för stora glaspartier. Därmed utökar vi vårt produktutbud från moduler som installeras bredvid varandra till den här unika steg-strukturen. Med vårt monteringssystem placeras modulerna närmare varandra och intäckningsplåtarna skapar en vattentät lösning i den eleganta utformningen av VELUX takljusmoduler.

Den nya VELUX Steplösningen är en tekniskt avancerad produkt som passar perfekt i kommersiella fastigheter och offentliga lokaler, både vid nybyggnation och renovering.

Den nya lösningen finns i tre olika storlekar:

  • Steplösning Takljusband 5–25°
  • Steplösning Ryggås 25°
  • Steplösning Ryggås 5–25° på balk

Detaljerad utvärdering av produkterna

Under 2020 deltog designers och företag från 60 länder med mer än 6 500 produkter i tävlingen.

Professor Dr. Peter Zec

grundare och vd för Red Dot

Vinnarna av Red Dot Award har skapat utmärkta produkter som är värda att belönas. Produkterna tilltalade juryn, inte bara för utformningen utan även för deras enastående funktionalitet. Vinnarna har tack vare sin design satt nya standarder i branschen. Jag vill gratulera dem till deras framsteg.

Varje år skickas tusentals bidrag in till Red Dot Award, vilket gör den till en av världens största designtävlingar.

En internationell jury för Red Dot Award utser vinnande företag i tre kategorier: 

  • Red Dot Award: Produktdesign
  • Red Dot Award: Varumärken och kommunikationsdesign samt
  • Red Dot Award: Designkoncept

Red Dot Awards infördes 1955 och juryn belönar produkter som har en enastående design. Utmärkelsen Red Dot ses som en av de världens mest eftertraktade kvalitetsstämplar för bra design. Genom Red Dot Award fokuserar man på de tydligaste trenderna i världen när det gäller produkter, varumärkeskommunikation och kreativa projekt för att utforma olika koncept och prototyper. Mer information om Red Dot Awards bakgrund och utveckling finns på www.red-dot.de

Läs mer om VELUX Steplösning och fördelarna som den ger för atrier i vår e-bok VELUX Step Solution – Design som skapar maximalt med dagsljus.


Bild från utsidan med installerad VELUX Step-lösning

Bild från utsidan med installerad VELUX Step-lösning

Tack vare dolda motorer ser ventilationsmodulerna ut som fasta moduler när de är stängda vilket skapar en jämn och enhetlig yta. Fabrikstillverkade intäckningsplåtar mellan varje rad gör det enkelt att hantera dräneringen från taket. Steplösningen innebär att man kan skapa levande och öppna ytor med hjälp av dagsljus i till exempel offentliga byggnader.

Se fallstudien Dún Laoghaire-Rathdown Country Council.

Step-lösning, Dún Laoghaire-Rathdown Country Council – Bild Roger O’Sullivan

Steplösning, Dún Laoghaire-Rathdown Country Council – Bild Roger O’Sullivan – Se fallstudie