{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Grön oas – kontorsbyggnad i Haelen

När Geelen Counterflow skulle bygga ut sitt huvudkontor sökte de efter en mycket hållbar lösning som var i linje med vagga-till-vagga-designprincipen. De valde en prefabricerad konstruktion som kan demonteras och återvinnas efter användning.

I lösningen ingick 18 VELUX takljusmoduler som släpper in dagsljus långt in i byggnadens inre. Mitt i kontorsbyggnaden förvandlar ett tvåvåningsatrium med takljusband utrymmet till en överraskande oas med stillhet.

  • Geelen Counterflows huvudkontor fick fem stjärnor enligt BREEAM NL-certifieringssystemet, den högsta värderingen som kan erhållas.
  • 18 VELUX takljusmoduler installerades i tre takljusband runt byggnaden för att maximera dagsljuset.
  • 330 moduler med solceller försörjer hela kontorsbyggnaden med energi.

Geelen Counterflows huvudkontor är modellen för en sund, koldioxidneutral och stilfull byggnad som gett god avkastning.

Översikt


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som används i projektet

3 × Takljusband

Takljusband 5–30°

En lösning för platta tak​

Illustration av Takljusband Läs mer

Antal moduler: 18

Takljusband 5–30°

En lösning för platta tak​

Illustration av Takljusband Läs mer
Takljuslösningar

Det modulära systemet

Få reda på mer om modularitet, viktiga fördelar och vår samarbete med Foster + Partners.

Titta närmare på det modulära systemet
Projektsupport till takljuslösningar

Vi finns här om du behöver hjälp

Våra takljusmodulsspecialister är beredda att hjälpa dig genom hela processen – från design till installation.

Få projektsupport

Andra referenser

Offentliga byggnader

Experimentarium

Industribyggnader och lagerbyggnader

Schöllkopf Backwaren