{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Besökare på Old Royal Station kan njuta av ett optimalt naturligt ljus när de äter middag bredvid en replika av drottning Victorias kungliga vagn.

Old Royal Station togs ur bruk 1966 och för att fira dess kulturarv användes stationen som turistinformationscenter och museum i 15 år.

I maj 2015 förstördes dock den B-listade byggnaden av en brand som skadade 90 % av konstruktionen, inklusive det ursprungliga taket.

Eftersom stationen är ett lokalt landmärke som drar till sig turister i området, åtog sig Aberdeenshire Council att restaurera den för 3 miljoner pund.

Som en del av ombyggnaden var teamet tvungna att sätta in nya takljus som var så lika originalet som möjligt, men för att uppfylla moderna byggregler behövdes också ett system som var mer energieffektivt.

VELUX takljusmoduler valdes för sina hållbarhetsegenskaper, exceptionella energiprestanda samt tunna profiler. De tunna profilerna gjorde det möjligt att placera takljuslösningen i jämnhöjd med taket.

VELUX Commercial-teamet arbetade nära Morgan Sindall för att specificera skräddarsydda storlekar och säkerställa en perfekt passform på platsen.

Översikt


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitektritningar

Produkter som används i projektet

3 x Nordljus

Nordljus 25–90°

En takljuslösning för lutande tak, utbyggnadstak eller sågtak.

Illustration av Nordljus-lösning Läs mer

Antal moduler: 34

Nordljus 25–90°

En takljuslösning för lutande tak, utbyggnadstak eller sågtak.

Illustration av Nordljus-lösning Läs mer

Patrick Johnson

Projektledare på Morgan Sindall

Vi var mycket imponerade av systemet och hur enkelt det var att installera. VELUX takljusmoduler var en attraktiv lösning som uppfyllde alla våra krav – energieffektiva och installationsklara.

Installation

För att sänka kostnaderna och spara tid använde Morgan Sindall sina egna lokala hantverkare för att installera VELUX takljusmodulerna. Detta var möjligt eftersom produkten är prefabricerad. Glaset är redan installerat i ramarna och fabrikstillverkade intäckningsplåtar ingår. Takljusmodulerna är därför lättare att installera än traditionella system.

Takljuslösningar

Det modulära systemet

Få reda på mer om modularitet, viktiga fördelar och vår samarbete med Foster + Partners.

Titta närmare på det modulära systemet
Projektsupport till takljuslösningar

Vi finns här om du behöver hjälp

Våra takljusmodulsspecialister är beredda att hjälpa dig genom hela processen – från design till installation.

Få projektsupport

Andra referenser