Den nya Steplösningen är en av vinnarna i Archiproducts Design Awards 2019

Design som skapar maximalt med dagsljus

En kontorslokal i Belgien som har fått mycket dagsljus tack vare Step-lösningen.
Det nya takljusmodulsystemet från VELUX är en av vinnarna i årets Archiproducts Design Awards. 40 jurymedlemmar betygsatte i vilken utsträckning som produktinnovationer kombinerar funktion och estetik genom kreativ användning av material och form. I år fokuserar juryn bakom priset på tekniskt överraskande produkter och koncept för att kunna lyfta fram talanger, varumärken och trender.
Juryn är överens: Med sin unika stegstruktur är den nya lösningen inte bara en tekniskt avancerad produkt utan också speciellt lämpad för kommersiella fastigheter, både vid nybyggnation och renovering.

Finn Moltke Jensen

Senior Manager Modular Skylights Product Development, VELUX Commercial

”Steplösningen Takljusband/Ryggås är vår nya VELUX takljuslösning. Det unika fästsystem och intäckningsplåtarna gör det möjligt att koppla samman takljusmodulerna i flera rader ovanpå varandra och skapa så mycket dagsljus som möjligt.

Logo of Archiproducts Design Awards – Longlisted 2019

De främsta fördelarna

Den nya lösningen finns i tre olika storlekar: Step-lösning Takljusband 5–25°, Steplösning Ryggås 25° och Steplösning Ryggås 5–25°på balk. Den minimalistiska designen bygger på en enhetlig och elegant struktur med smala stödbalkar.

De främsta fördelarna med Steplösningen

  • Maximalt med dagsljus
  • Enhetlig och elegant design
  • Integrerad dränering
     

Läs mer om den nya modulära Steplösningen och vilka fördelar som den skapar för atrium-utrymmen, eller ladda ned vår e-broschyr ”VELUX Step Solution – Designa med maximalt dags”.

Tack vare dolda motorer ser ventilationsmodulerna ut som fasta moduler när de är stängda vilket skapar en jämn och enhetlig yta. Fabrikstillverkade intäckningsplåtar mellan varje rad gör det enkelt att hantera dräneringen från taket. Steplösningen innebär att man kan skapa levande och öppna ytor med hjälp av dagsljus i till exempel offentliga byggnader.

Se fallstudien Dún Laoghaire-Rathdown Country Council.

Den nya VELUX Commercial Step-lösningen installerad på en kontorsbyggnad i Belgien.

Behöver du hjälp med ditt projekt?

Våra takljusrådgivare finns för att hjälpa dig med hela processen från design till installation.