{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Ett modifierat projekt förvandlar en ikonisk byggnad från 1800-talet till ett modernt kontor

The Drill Hall ligger gömt på en smal gata i stadsdelen Farringdon i London. Denna historiska byggnad byggdes 1888 och var en gång högkvarter för the London Rifle Corporation under Andra världskriget. Idag fungerar The Drill Hall som ett modernt kontor med dagsljus och naturlig ventilation.

Ett utbyte av glastak som del av hållbar renoveringsdesign

The Drill Hall krävde utbytet av ett läckande tak som en gång hade en tvåsiktsstruktur av skiffer och glas. Skiffern förstördes av zeppelin-bomber och byttes aldrig ut, men takets form och infrastruktur förblev intakt. Expansiv renoveringsdesign av E2 Architecture + Interiors innehöll bevaring av takets form för att skydda byggnadens karaktär. Vid inspektion som gjordes av montören Roofglaze, enades det om att det nuvarande glastaket behövde bytas ut. Byggnaden modifieras för att möta arkitektoniska hållbarhetsmål som skulle bli svar på framtida byggnadslagstiftning.

Roofglaze sökte efter en partner inom dagsljuslösning som kunde erbjuda ett projektspecifikt, lätt glastaksystem som skulle passa en komplex takstruktur och förbättra komforten för människorna i byggnaden och samtidigt behålla så mycket av orginalglastaket som möjligt. Det utvalda takljuslösningen behövde vara robust nog för att balansera viktlaster och hålla dess integritet. Solskydd skulle också krävas för att minska befintlig bländning som påverkar människor i byggnaden negativt. Efter att ha övervägt flera dagsljuspartners, enades Roofglaze och byggnadsägarna om att VELUX Commercial var den föredragna dagsljuspartnern.

Projektspecifika glaspaneler skapar en snabb monteringsprocess

För att skapa en fin estetik med smala och grunda profiler valdes 123 glaspaneler som kan leverera optimal tillströmmning av dagsljus. Individuella paneler monterades på annan plats för att ge montören effektiviteten och hastigheten de krävde för att säkert installera glastaket på den utmanande platssen som var omringad av höga byggnader.

Termisk komfort skulle förbättras genom ventilationspaneler i det lägre siktet av glaspanelernas step-lösning för att ge luftpermeabilitet. Motorerna är gömda vilket skapar enhetlig design vare sig panelerna var fasta eller ventilerade.

Två-glasrutan kom även med en solskyddsbestrykning för att ge ytterligare solskuggning och för att minska bländning. Detta har tagit bort behovet för bomullsdraperi som tidigare använts under varmare månader för att blockera starkt ljus. En laminerad panel lades till som en del av den projektspecifika dagsljuslösningen. En laminerad panel förbättrar säkerhet vid en olyckshändelse och gör att glaset blir splittersäkert.

Modifierad design framtidssäkrar en kommersiell byggnad

Vid år 2030 kommer regeringslagstiftning kräva att alla kommersiella byggnader uppnår ett EPC-värde av B. Monteringen av glaspaneler som del av en holistisk byggnadsrenovering har höjt The Drill Halls värde from E till B.

En ny takljuslösning med glaspaneler betyder mindre tillit på konstgjort ljus och erbjuder förbättrad termisk komfort via naturlig ventilation.

Översikt


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som används i projektet

1 x step-lösning för glaspanel

Steplösning

Flera rader med glaspaneler sammankopplade för stort dagsljusinsläpp.

Ryggåspaneler med steps och gavlar med ytterhörn Läs mer

Antal moduler: 123 glaspaneler

Projektstorlek: 185m² takmontering

Glas: två-glasruta

Steplösning

Flera rader med glaspaneler sammankopplade för stort dagsljusinsläpp.

Ryggåspaneler med steps och gavlar med ytterhörn Läs mer

Robert Culley

Verkställande direktör, Roofglaze

VELUX Glaspaneler är robusta takljus. Prefabricerad glazing gör det lättare och säkrare att hantera och montera. Det vi gillar med glaspaneler är att de anländer på plats helt monterade, vi litar på kvaliteten, formen, storleken och specifikationen av dessa dagsljuslösningar.

Sam Cooper

Arkitekt, E2 Architecture + Interiors

En modifiering presenterade möjligheten att förbättra byggprestanda och minska energikonsumption som del av en takrenovering. Det stärkande vi gör nu kan fungera som en dela av en hållbar designstrategi och framtidssäkra en byggnad till att möta ändringar i regeringens lagstiftning för kommersiella byggnadsprojekt.

Ikon för prisförslag

Få ett prisförslag

Be om ett prisförslag för din takljusmodullösning.

Få ett prisförslag
Projektsupport till takljuslösningar

Vi finns här om du behöver hjälp

Våra takljusmodulsspecialister är beredda att hjälpa dig genom hela processen – från design till installation.

Få projektsupport

Andra referenser