{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Slående arkitektur förenas med avancerad teknik

Tre av Nordhavns terminaler för kryssningsfartyg i Köpenhamn har genomgått en takljusförvandling där modern teknik införlivas via ett business management-system (BMS). PC-takljus har installerats för att lysa upp de tre terminalernas mångsidiga lokaler. Besökarna kan njuta dagsljus året runt i en bekväm och rymlig miljö med sjöfartsdetaljer.

Business management-systemet ger personalen full kontroll

Under sommarmånaderna sker av- och påstigningen av kryssningsfartygen i terminalerna. På vintern välkomnar terminalerna besökare för kulturkvällar, konserter och evenemang i en miljö med behaglig temperatur för umgänge. 

Terminalerna regleras av ett BMS som styr inomhustemperaturen och koldioxidnivåerna för att maximera besökarnas komfort. Systemet styrs via en pekskärm eller surfplatta, PC och smarttelefon. En hälsosam inomhusmiljö förbättrar också medarbetarnas välbefinnande varje dag i den här innovativa offentliga byggnaden med frisk luft och maximalt dagsljus. Besökare kan röra sig fritt i behagliga temperaturer och njuta av liveframträdanden med bra akustik under lågsäsong. 

Värmereglage för olika zoner som personalen kan hantera på ett enkelt sätt

Zonreglage är tillgängliga för personalen. De kan styra när takljus öppnas och stängs, antingen manuellt eller via digital programmering. Rök- och brandventilation (SHEV) ger ytterligare säkerhet vid brand. Artificiell belysning och värme kan också minskas för att förbättra energieffektiviteten. PC-takljus valdes för de sluttande taken tack vare deras prestanda och hållbarhet. BMS använder även en väderstation för att anpassa inomhusmiljön efter växlande väder och ökande vindtryck.

BMS-övervakningszoner vid Nordhavns terminaler:

  • Bagagehall
  • Säkerhetskontroll
  • Passagerarområde
  • Besättningsområde
  • Kundservice

Fullständigt underhåll och support efter försäljning

VELUX Commercial skötte installationen av både takljus och BMS-systemet samt anslutningar till andra operativa system i byggnaden. Teknisk support och kunskap tillhandahölls i varje skede av byggnadsprojektet, vilket bidrog till att säkerställa ett snabbt slutförande.

Den kompletta tjänsten som tillhandahålls av VELUX Commercial inkluderar även underhåll av BMS-system och takljus. Säkerhetskontroller kommer att genomföras löpande.

Resultatet är en hälsosam inomhusmiljö med ett överflöd av dagsljus och frisk luft för en bättre upplevelse för allmänheten, samtidigt som personalen får en prestationsboost vid förbättrat välbefinnande.

Översikt


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som används i projektet

225 x PC-takljus

Plant PC-takljus

Den plana PC-takljus är en bra lösning för byggnader med sluttande tak, där taklutningen säkerställer dränering av takljusen.

Läs mer

Antal moduler: 85 PC-takljus per kryssningsterminal, inkl. styrning av alla fasadfönster med motordriven öppning i förhållande till brand- och komfortventilation
Ungefärlig yta: 3 600 m2 x 3 kryssningsterminaler

Specialglas: Ett komplett (BMS) business management-system och takljusinstallation

Plant PC-takljus

Den plana PC-takljus är en bra lösning för byggnader med sluttande tak, där taklutningen säkerställer dränering av takljusen.

Läs mer
Price estimate - icon

Få et prisoverslag

Bed om et prisoverslag på din ovenlysløsning

Få ett prisförslag
Projektsupport till takljuslösningar

Vi finns här om du behöver hjälp

Våra takljusmodulsspecialister är beredda att hjälpa dig genom hela processen – från design till installation.

Få projektsupport

Andra referenser