{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

PC-takljusband skapar en enda dagsljuskälla

En ny sport- och nöjesattraktion har öppnat i Klagenfurt am Wörthersee, Österrike. Jump World One är ett dynamiskt sportcenter med en trampolinpark som rymmer 90 hoppområden. Den här stora hallen har öppen planlösning och täcker ett område över 5 000 kvadratmeter fördelat på två våningar. Det här inkluderar lekområden, ett träningsområde, dansskola och omklädningsrum.

Ett multisportutrymme med dagsljuset i centrum

Jump World One byggdes av Tyrolean Pletzer Group i samarbete med Goldbeck Rhomberg GmbH som hanterade installationen av det 55 meter långa PC-takljusbandet som ger en enda källa till dagsljus. De här lätta takljusen är prefabricerade för enkel installation på plats och är idealiska för långa, platta tak.

Mindre bländning och rökgasventilation för extra säkerhet

Sporthallen har en stålstruktur med fackverkstakstolar och fasadpaneler. PC-takljusband hjälper till med att ge en känsla av vilken tid på dygnet det är och ger människor en känsla av naturen utanför samtidigt som rummet får spritt dagsljus. I rum där sport utövas är spritt dagsljus viktigt för att undvika bländning och förhindra skador. Under sportaktiviteter är det också viktigt att skapa en hälsosam och trevlig inomhusmiljö. Nio integrerade ventilationsenheter ger komfortventilation i hallen. 

Vid en nödsituation avleds värme och giftiga gaser med hjälp av rök- och brandventilation (SHEV). Det certifierade SHEV-systemet är en viktig komponent i hallens säkerhets- och brandskyddskoncept. VELUX Commercial levererade och monterade systemet, och kommer även att utföra det viktiga årliga, och obligatoriska, underhållet av SHEV-systemet med hjälp av certifierade tekniker. Takljuskupoler ger trappan ett naturligt ljus uppifrån och säkerställer rök- och värmeavledning i händelse av brand.

Översikt


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som används i projektet

1 x PC-takljusband

PC-takljusband

Takljusband i polykarbonat är den perfekta lösningen för stora takljus i byggnader med krav på modern industriell arkitektur.

Läs mer
1 x PC-takljus

PC-takljus

Flexibel och prisvärd lösning inriktad mot industri- och lagerbyggnader som går att få med brand-och komfortventilation.

Läs mer

Projektstorlek:

  • 1 x PC-takljusband (55,2 x 2,6 m) inkl säkerhetsgaller
  • 9 x ventilationsöppningar (2,6 x 2,04 m) inkl. SHEV, pneumatisk öppning, OPEN – CLOSE
  • 1 x PC-takljus (1,2 x 1,2 m) inkl. SHEV, elektrisk öppning, OPEN – CLOSE. Säkerhetsgaller DSD

PC-takljusband

Takljusband i polykarbonat är den perfekta lösningen för stora takljus i byggnader med krav på modern industriell arkitektur.

Läs mer

PC-takljus

Flexibel och prisvärd lösning inriktad mot industri- och lagerbyggnader som går att få med brand-och komfortventilation.

Läs mer

Mag. Josef Six

Head of Project Development Commercial Real Estate, Pletzer Group

PC-takljusband ger tillräckligt naturligt ljus till hallen.

SHEV och genomtrampsskydd maximerar säkerheten när man är på och under taket

PC-takljus har en säkerhetskomponent och har integrerade pneumatiska SHEV-öppningar. Takljuskupolen öppnas i händelse av brand med ett elektriskt rök- och värmeavledningssystem som avlägsnar rök från trappan. Både takljuset och takljuskupolen är utrustade med genomtrampsskydd, vilket garanterar säkerheten vid installation och takunderhåll.
Ikon för prisförslag

Få et prisoverslag

Bed om et prisoverslag på din ovenlysløsning

Få ett prisförslag
Projektsupport till takljuslösningar

Vi finns här om du behöver hjälp

Våra takljusmodulsspecialister är beredda att hjälpa dig genom hela processen – från design till installation.

Få projektsupport

Andra referenser