Renovering

Renovering erbjuder möjligheter att förbättra dagsljus och ventilation. Som en del av takstrukturen måste takljuslösningar bidra till olika prestanda- och komfortkrav. Ett tidigt samarbete med en takljus-tillverkare kan hjälpa till att säkerställa att specifikationerna för dagsljuslösningar uppfyller projektets mål. Nya takljuslösningar kan behöva anpassas till befintliga öppningar eller specificeras som en del av ett helt nybyggt tak.

I våra blogginlägg och e-bok framhävde vi de faktorer som måste beaktas eller påverka resultatet av ett renoveringsprojekt.

Interiör före- och efterbild av en Grillodur takfönsterinstallation som en del av ett renoveringsprojekt i Schweiz
Renovering

Renovering av takljus och viktiga faktorer att ta hänsyn till

När man väljer en ny dagsljuslösning som en del av ett renoveringsprojekt spelar förståelsen för byggnadens funktionalitet en viktig roll i beslutsfattandet. Om man kan fastställa vilka faktorer som påverkar design, specifikation och installation kan man fatta bättre beslut.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste informationen om produktnyheter, insikter och idéer. Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Renovering

Före- och efterbilder av renovering av takfönster med VELUX modulära takfönster

Det finns flera faktorer som påverkar hur framgångsrika renoveringsprojekt för kommersiella takljus blir. Från att välja rätt dagsljuslösning och få rätt teknisk rådgivning till installationssupport och löpande service och underhåll. Tidsplanerna är ofta snäva, så det är bra att ha med en takljustillverkare som kan erbjuda stöd, kunskap och teknisk expertis som kan leverera ett renoveringsprojekt inom en fastställd tidsram.

Takljuslösning med Nordljus 40–90˚-moduler, Sågbäcksgymnasiet, Huddinge

2012 avslutades mer än 10 års diskussioner när kommunen antog en renoveringsplan för den gamla yrkesskolan i Huddinge. Skolan byggdes 1961 och representerade en klassisk 60-talsarkitektur och var av god kvalitet.

ebook - Överväganden vid renovering av takljus i kommersiella byggnader