Dagsljuslösningar designade för butikslokaler


Jumbo Food Market med takljussystemet Vario Therm
Jumbo Food Market med takljussystemet Vario Therm

Butiker som konkurrerar med onlineköpare måste maximera kundupplevelsen. Butiksytor med naturligt dagsljus ger kunderna en mer komplett shoppingupplevelse. Bra dagsljus skapar också en trevlig miljö för medarbetarna. Naturligt ljus skapar ett bekvämt utrymme som är inbjudande att tillbringa tid i. Takljuslösningar kan vara kostnadseffektiva och har potential att minska den artificiella energiförbrukningen.

Fördelar med tillgång till dagsljus i din butik

Kraven på dagsljus varierar beroende på storleken och typen av din butiksyta. Men fördelarna är universella. Där fasadglas inte finns kommer ljuset att komma genom taket eller vara konstgjort. Studier har visat dagsljus för att förbättra humör, moral, minska trötthet och öka produktiviteten. Exponering för dagsljus på hög nivå hjälper också kunder att känna sig pigga och engagerade.

Gallerian Lister Market

Gallerian Lister Market

Atrium är populära utformningar för shopping- och butikslokaler. Naturligt ljus sprids och kan penetrera entréer och fasader på butiker. Takljus kan också ge medarbetarna tillfredsställelse. En koppling till naturen hjälper till att balansera beteendeförändringar, förbättra energinivåer och humör.

Dagsljuslösningar för butikslokaler

VELUX Commercial erbjuder ett komplett utbud av dagsljuslösningar för butikslokaler av alla slag. Ta en titt på vår fallstudie för att lära dig mer om renovering av takljus inom detaljhandeln i Metrocentre i Gateshead, Storbritannien. Det var krav på kvarhållning av skalet för att sänka kostnaderna och endast orsaka minimala avbrott i centralverksamheten eftersom tillgången till allmänna utrymmen förblev öppen under hela projektet. VELUX glaspaneler valdes för att de kunde projektanpassas samt för sin förmåga att vara självbärande.

Installation av VELUX glaspaneler på Metrocentret

Installation av VELUX glaspaneler på Metrocentret - Se fallstudie

VELUX Commercials dagsljuslösningar erbjuder fullständig flexibilitet för dagsljus och naturlig ventilation, rökgas- och brandventilation (SHEV) samt underhållstillgång. Vårt breda utbud av system tillhandahåller nybyggnads- och renoveringslösningar för alla typer av kommersiella byggnader.

Vi erbjuder vår expertis, kunskap, innovation och fortsatta support från produktval och teknisk rådgivning till service installation och eftermarknadsservice.

Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan supportera ditt projekt.

eBook -  Designa dagsljuslösningar för kommersiella byggnader

Relaterade artiklar

The Old Royal Station in Ballater 

Det är en utmaning för arkitekter att designa med dagsljus på flygplatser och tågstationer. Dock är det mycket positivt för människor som ofta använder dessa välbesökta utrymmen att vistas på platser med mycket dagsljus. Pendlare känner sig ofta frustrerade eller överväldigade på flygplatser eller tågstationer men med bra dagsljusdesign kan detta förändras.

Bodmin Jail Hotel med glaspanel som ryggås

Det finns flera fördelar med dagsljus i hotell- och konferenscenterprojekt. En av dem är att gäster och besökare får en bättre upplevelse i mer naturliga gemensamma utrymmen. En annan är att personalen samtidigt får förbättrad tillfredsställelse och ökad produktivitet.

En yttre vy av kontoret i Appèl

Dagsljus- och ventilationslösningar kan förbättra produktiviteten, komforten och välbefinnandet för kontorsanställda. Dagsljus är också energieffektivt och kostnadseffektivt, vilket minskar beroendet av artificiell belysning. Läs vår e-bok: Överväganden vid renovering av takljus i kommersiella byggnader för att få reda på mer om dagsljusets inverkan på människor i kommersiella byggnader.

Utöver våra hem tillbringar vi det mesta av vår tid på jobbet. Sedan den digitala tidsåldern började har arbetsplatserna gått över till kontorsbaserade miljöer. Det går ändå fortfarande att bibehålla en koppling till utomhusmiljön med bra dagsljusdesign.

Sportcenter Bertrange med Grillodur dagsljussystem

Dagsljuslösningar berikar de rekreationsupplevelser människor har när de använder sportanläggningar. Naturligt ljus i en miljö som ger välbefinnande hjälper till att hålla användarna bekväma när de tränar. Gemensamma lokaler utnyttjas bättre när din byggnad har jämnt fördelad belysningsstyrka och massor av frisk luft. En koppling till utomhusmiljön har visat sig förbättra humöret och människors allmänna välbefinnande.

Daylight & Architecture

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively affect on these five parameters?

By Koen Steemers, Professor of Sustainable Design and has been Head of the Department of Architecture at the University of Cambridge

Terminaler i Nordhavn med takljus i polykarbonat

Dagsljus- och ventilationslösningar bidrar till att skapa attraktiva och bekväma utrymmen av hög kvalitet att tillbringa tid i. En rad takljuslösningar finns tillgängliga för att maximera exponeringen för naturligt ljus i offentliga byggnader.